6 overraskende årsager til hårtab hos kvinder

6 overraskende årsager til hårtab hos kvinder

Hårtab rammer tusindvis af kvinder årligt. Mange kvinder er dog ikke klar over, at de faktisk selv kan redde deres hår ved hjælp af enkle tricks. Det kan derfor være nyttigt at læse denne artikel om årsager til hårtab hos kvinder, hvordan man kan komme af med sit hårtab og samtidig få smukt, sundt og fyldigt hår.

årsager til hårtab hos kvinder

Undersøgelser viser, at helt op til 50 % af alle kvinder oplever at miste hår, inden de fylder 50 år. Der kan være mange forskellige årsager til dette. Nedenfor kan du læse om de 6 mest overraskende årsager til hårtab hos kvinder og få tips til, hvordan du kan styrke dit hår.

1. Årsager til hårtab hos kvinder: Arv

Den mest almindelige årsag til hårtab skyldes arv. Har din mor eller far har haft tendens til at miste håret tidligt, kan det også ske for dig, da generne er én af de hyppigste årsager til hårtab hos kvinder. Fortvivl dog ikke! Hvis du sætter tidligt ind, kan det lykkes at gå ind i kampen mod hårtab og stimulere hårvæksten på ny.

Arveligt betinget hårtab opleves for nogle i 20-30-års alderen, hvor det hos andre kvinder først indtræffer senere. Denne form for hårtab sker dog ikke på samme måde som hos mænd, hvor tindingerne bliver højere, og hele håret forsvinder. Derimod viser kvinders hårtab sig først og fremmest øverst på hovedet og i form af en tyndere hårpragt.

2. Årsager til hårtab hos kvinder: Graviditet

Graviditet kan være årsag til hårtab hos kvinder. Flere kvinder har oplevet, at de efter en fødsel har mistet flere hår end tidligere. Dette skyldes blandt andet et fald i hormoner efter graviditeten. For at hjælpe håret tilbage kan man sætte ind med forskellige produkter. Det siges dog, at ens normale hårvækst vil begynde igen omkring 3-4 måneder efter fødslen.

3. Årsager til hårtab hos kvinder: Hårprodukter og styling

Overdrevent brug af føntørrer og glattejern kan også være med til at svække håret, da varmen fra disse apparater får hovedbunden til at producere ekstra talg, som forhindrer hårvæksten. Extensions kan også være med til forringe hårkvaliteten, da håret bliver trukket tilbage. Ligesom det anbefales at anvende hårelastikker, der er limet sammen, så det ikke slider på håret og dermed forhindrer hårtab hos kvinder.

4. Årsager til hårtab hos kvinder: Vitaminmangel

En fjerde årsag til hårtab kan skyldes vitaminmangel, herunder tænkes især på B-vitaminer eller jernmangel. Det er nødvendigt at spise en varieret kost og eventuelt supplere kosten med ekstra vitaminer og mineraler for at undgå hårtab. Her på siden sælges kosttilskud mod hårtab til kvinder, som kan give dit hår den ekstra næring, som den behøver. Priorin, HairLust og Toppik er blot nogle af de produkter mod hårtab, der kan tages i pilleform hver dag.

5. Årsager til hårtab hos kvinder: Hårfarvning

Hårfarvning kan være utrolig hårdt for håret, da det slider på de enkelte hårstrå. Derfor er hårfarvning ikke den bedste idé, hvis du gerne vil have tykt og sundt hår. Ønsker du alligevel at farve dit hår, kan du bede frisøren om at farve striber og undgå hovedbunden. Du kan også give dit hår en god hårkur. Som et alternativ til en hårkur kan du også massere din hovedbund ind i kokosolie og lade det sidde natten over, inden du skyller det ud næste dag.

6. Årsager til hårtab hos kvinder: P-piller

Mange kvinder er ikke klar over, at p-piller kan være årsager til hårtab hos kvinder. Nogle oplever hårtab, når de stopper med at tage p-pillerne pga. hormonforandringer. Ophør af p-piller kan derfor være én af 6 mulige årsager til hårtab hos kvinder. For at forhindre hårtabet gælder det om at give sit hår den bedste pleje, eksempelvis med gode shampoo’er eller andre hårprodukter mod hårtab til kvinder for at rette op på håret igen.

For at finde frem til hvordan du bedst muligt kan behandle dit hårtab, er det vigtigt at få klarlagt, hvad der ligger bag årsagen til dit hårtab. Hvis der ikke er nogen af ovenstående punkter, der rammer plet, eller du er i tvivl, er det altid en god idé at kontakte lægen for yderligere information.

Anbefalede produkter:

[woof_products per_page=100 columns=4 is_ajax=1 taxonomies=product_cat:588]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Next Post

Spis dig til smukkere hår