Ødelagt hår? Hjælpen er på vej

Ødelagt hår? Hjælpen er på vej

Har dit hår mistet sin glans og er blevet tørt, trist eller fladt? Du kan læse om de hyppigste grunde til ødelagt hår. Du får også inspiration til nye produkter, der kan hjælpe dig med at få det sunde hår tilbage.

Ødelagt hår

En regel mange håreksperter sværger ved, er at reducere brugen af shampoo. Hårvask skal begrænses til et minimum, fordi man kan komme til at ødelægge den naturlige fedtproduktion hovedbunden har behov for. Mange kvinder er i de senere år begyndt at bruge tørshampoo som et pendant til hårvasken. Brug tørshampooen inden sengetid, så suger den fedtet i løbet af natten og du har mere tid om morgenen.

Ødelagt hår viser sig på mange måder – det kan være at dit hår kruser, det er fladt eller dine spidser er slidte. Men det kan også vise sig som tør hovedbund eller skæl. Produkterne du benytter er vigtige i kampen mod ødelagt hår. Nedenfor har vi samlet de hyppigste grunde til ødelagt hår og hvad man kan gøre for at afhjælpe det.

Farvet hår bliver hurtigt ødelagt hår

Hvis du ofte farver dit hår er der stor sandsynlighed for, at dit hår kommer til at ligne en høstak. Afblegning er især en synder, så husk at passe på dit hår efter, at det er blevet farvet. Farvning er hårdt for håret, fordi den kemiske proces trækker proteinerne ud af det. Proteinerne skal du huske at få tilføjet igen – gerne inde- og udefra. Brug en kur til dit hår, der giver masser af fugt og tøv ikke med et lækkert kosttilskud, der tilfører de rette vitaminer som dit hår mangler.

Varme- eller solskader

Mange af os bruger hårtørrer, krøllejern eller glattejern hver dag, men glemmer måske at dække vores hår ind. Varmebeskyttende produkter hjælper mod udtørring af håret og sørger for at dine spidser ikke bliver slidt for hurtigt. For at tilfører lidt fugt til dine skadet spidser kan du prøve med en god balsam, eller en hårolie.

Andre grunde til ødelagt hår

Selvom farvet og varmeskadet hår er de mest normale grunde til ødelagt hår, så kan det sagtens forekomme i perioder uden farvning og sol. Personer der har langt hår eller krøller har naturligt nogle udfordringer. Det lange hår har behov for ekstra pleje især i spidserne fordi det har været udsat for varme, klorvand mm. i længst tid. Personer med krøller synes i perioder, at deres hår kruser. Det er fordi, krøllet hår har behov for meget mere fugt og pleje end fx skandinavisk hår. Styrk håret med en masse fugt udefra og indefra med et kosttilskud udviklet specielt til hår.

Fra ødelagt hår til sundt hår

Det handler om, at finde produkter, der passer godt til din hårtype og du føler virker for dig. Så hvis du i den seneste tid har haft problemer, så prøv at udskifte din shampoo og balsam. Nogle mener, at hvis man benytter den samme shampoo og balsam i en længere periode, at håret vender sig til virkningen og man bryder bedst dette mønster ved at skifte produkter.

Der er mange gode råd til at genvinde det smukke hår. Vi har samlet en liste over de bedste råd, der oftest bliver anbefalet til personer, der oplever ødelagt hår.

  • Brug en hårkur en gang om ugen
  • Brug kosttilskud og spis sundt
  • Brug varmebeskyttende produkter
  • Begræns hårvask
  • Brug tørshampoo
  • Udskifte shampoo og balsam ofte
  • Find dine ideelle produkter

Du behøver ikke at følge alle tipsene for at få dit sunde hår igen, men de er gode at have in mente i perioder, hvor du oplever at dit hår begynder at virke tørt eller kedeligt.

Anbefalede produkter:

[woof_products per_page=100 columns=4 is_ajax=1 taxonomies=product_cat:588]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Previous Post

Høje tindinger hos mænd

Next Post

Drømmer du om tykt hår?